Fűszerek

  • rau mùi: koriander
  • ơt: paprika
  • chanh: citrom
  • gừng: gyömbér
  • rau húng quế: bazsalikom
  • tía tô: perilla
  • nấm hương: illatos gomba
  • đậu nành: szójabab
  • tỏi: fokhagyma
  • nghệ: kurkuma
  • ngò gai: koriander
  • sả: citrom fű
  • riềng: galangal
  • hoa hồi: ánizs
  • me: tamarindusz
  • quế: fahéj
  • thảo quả: kardámon
  • mộc nhĩ: fa fül
  • giá đỗ: babcsíra
  • hạt tiêu: bors
  • Muối: só
  • đường: cukor
  • giấm: ecet
  • xì dầu: szója szósz
  • nước mắm: halszósz
 

Mindezek közül a legkülönlegesebb a halszósz. Csak vietnami gasztronómiában használják. A halat megsózzák és fahordókban több hónap alatt erjesztik. Egy idő után masszává alakul és levet kezd engedni. Ugyan úgy, mint a finom bor, még több hónap érlelés után üvegekbe csapolják. Európai emberek számára nagyon büdös tud lenni a halszósz. De van egy jó hír, hogy főzés után ez a szag eltűnik, és csak a különleges ízt lehet érezni.

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 10:00 - 20:00
Szombat: 11:00 - 20:00
Vasárnap: Zárva

Elérhetőség

1138 Budapest, Dunavirág u. 6
+36-30-234-8400
info@vin-vin.hu

Weboldal készítés - euSALESMAN  - Budapest